Instalatia electrica la casa, lucruri de tinut cont cand o proiectezi

     Prima data stabilesti tipul de instalatie pe care ti-l doresti. Daca mergi pe varianta usuala, nu ai nevoie de o firma specializata, dar daca i-ti doresti o casa inteligenta sau care sa o poti transforma in una inteligenta ulterior e nevoie de o echipa care sa o poata proiecta in functie de necesitatile tale!
    Sistemele existente folosesc diferite tehnologii, sistemul de transmitere folosit putând fi wireless sau prin cablu. Aplicaţiile existente într-o locuinţă sunt încorporate într-un sistem unitar, iar coordonarea centralizată a tuturor funcţiilor se poate face fie local din imobil, fie de la distanţă prin telefon mobil sau internet.
 

Principalele aplicaţii ale unui sistem Smart Home sunt:
– sistemul de securitate;
– sistemul de automatizare a luminii, încălzirii din locuinţă, controlul jaluzelelor, tv, video, piscină, irigaţia gazonului şi altele;
– sistemul de acces;
– sistemul de supraveghere video;

COMPONENTELE UNUI SISTEM SMART HOME

– Unitatea centrală – unde se conectează toate celelalte componente ale sistemului pentru o funcţionare unitară a acestora.
– Consola – permite programarea componentelor sistemului şi a funcţiilor dorite de fiecare proprietar
– Touch screen – are funcţii complementare consolei, permite vizualizarea stărilor sistemului, oferă funcţia de videointerfonie
– Dispozitive – pentru controlul iluminatului pe camere sau pe întreaga casă
– Termostat – permite reglajul temperaturii pe zone, dar şi derularea unor programe prestabilite de sistem
– Accesorii – receptor wireless, emiţător wireless, detectoare de mişcare, telecomandă programabilă

Proiecte automatizari case iNELS

SISTEMUL DE SECURITATE

Sistemul de securitate are două componenete:
– sistem de alarmă în caz de efracţie
– sistem de alarmă în cazul evenimentelor nedorite (scurgeri de gaze, incendii, inundaţie, etc.)
Furnizor sisteme securitate profesionale

Sistemul de alarmă în caz de efracţie monitorizează senzorii de mişcare, barierele optice sau senzorii cu ultrasunete dar şi tastaturile de control puncte în care se pot arma sau dezarma zonele supravegheate prin intermediul codurilor de acces structurate pe nivele de securitate. La apariţia unor alarme sistemul declanşează sirenele de avertizare, poate aprinde toate luminile din casă, blochează caile de acces, trimite mesaje SMS proprietarilor, sau firmelor de pază.

Sistemul de alarmare în caz de evenimente nedorite monitorizează senzorii de gaz, fum, scurgere de lichide, temperatură şi comandă modulele din sistem care permit acţionarea echipamentelor care opresc alimentarea cu gaze, apa, energie electrică, pornesc instalaţia de stingere a incendiilor, comandă pornirea sirenei interioare şi trimiterea de mesaje SMS.

CONTROLUL ILUMINATULUI

– se pot realiza scenarii de iluminat in funcţie de dorinţele beneficiarului, sau se poate face o iluminare treptată a spaţiilor în funcţie de luminozitatea mediului ambiant.
– se poate realiza controlul general al luminilor din casă prin intermediul terminalelor programabile pentru control prin atingere tactilă sau a unor butoane special montate pentru acest lucru.
– pot fi atribuite diferite intervale orare modulelor care comută corpurile de iluminat. Corpurile de iluminat vor funcţiona numai atunci când este nevoie, realizându-se astfel o importantă economie de energie electrică.
– senzorii de miscare apaţinând sistemului pot fi folosiţi pentru comanda iluminatului în diverse încăperi unde nu este necesar iluminatul permanent (holuri, spatii nelocuite).
– este posibilă simularea prezenţei prin aprinderea şi stingerea periodică a luminilor în diferite camere.

Poiectant-instalator instalatii.electrice smart

INCHIDEREA SI DESCHIDEREA STORURILOR

– este posibilă închiderea şi deschiderea jaluzelor, storurilor, parasolarelor, uşilor glisante, porţilor de garaj, copertinelor de protecţie.
– pornirile sau opririle pot fi facute manual prin intermediul unor butoane de comandă aflate în vecinătatea elementelor controlate, sau pot fi facute automat, comanda fiind dată de senzorii care monitorizează anumite stări sau evenimente ca de exemplu: plecarea de acasă, lăsarea serii, apariţia ploii, apariţia vântului, etc.

CONTROLUL SI REGLAREA TEMPERATURII

– fiecare circuit de incalzire are 3 stări de funcţionare: zi, noapte, antiînghet şi doua moduri – automat şi manual.
– pentru fiecare spaţiu din imobil se poate realiza reglarea separată a temperaturii.
– permite controlul atât a sursei de încalzire pe timpul iernii, cât şi a sistemul de aer condiţionat pe timpul verii.
– există posibilitatea funcţionarii fiecarui circuit după un program prestabilit în funcţie de zile şi ore.
– parametrii circuitelor de încalzire pot fi modificaţi prin intermediul termostatelor de cameră, terminalelor programabile pentru control, sau de la distanţă prin SMS.

ALTE APLICAŢ
II

– recircularea apei din piscină şi pornirea sistemului de încălzire a piscinei.
– pornirea sistemului de irigaţie a peluzelor din curtea dvs. în funcţie de un program orar sau umiditatea solului.
– pornirea sistemului de ventilaţie în cazul în care senzorii detectează o depreciere a aerului.

CONTROL

Puteţi primii informaţii despre casa dumneavoastră prin intermediul mesajelor text SMS sau a uni simplu apel primit pe telefonul mobil. Sistemul vă poate informa dacă sistemul de securitate a fost activat sau dezactivat, dacă apar evenimente nedorite (inundaţii, incendii, întreruperea alimentării cu energie), vă poate furniza informaţii despre stările circuitelor de încalzire sau a oricarui alt eveniment din sistem.

Prin SMS pot fi date comenzi sistemului, care să comande executarea unor anumite acţiuni ca de exemplu: aprinderea luminilor în întreaga casă, activarea sau dezactivarea anumitor zone de securitate, trecerea circuitelor de încalzire în modurile de zi, noapte sau antiîngheţ.

 

 

Proiectare – instalare Instalatii #electrice smart, Sisteme #alarma, camere #supraveghere profesionale, #automatizari iNELS – ZIPATO – FIBARO , protectie #perimetrala#bariere parcari, solutiii supraveghere stradala, #LPR, control acces, #retele structurate pentru spatii comerciale si rezidentiale! OptiX SECURITY SYSTEM, str. George Cosbuc 37, Baia Mare, MM, RO!  0740 610273 sau office@optix.ro ! www.optix.ro

 Garantie extinsa 3 ani ( cu contract mentenanata );
 Suport tehnic;
 Retur gratuit in 30 de zile;
 Tariful pentru montaj se calculeaza in functie de dimensiunea locatiei!

Ne deplasam pentru instalare pe toata aria judetelor Maramures, Satu Mare, Salaj, Cluj!

Cu respect,
Manager,
Daniel PodinaReclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s